En dejlig enkel opskrift på dit eget smørrepålæg med chokolade, nødder og honning.
Du skal bruge:
250 g mørk chokolade – 70 % eller mere
150 g lys chokolade
200 g hasselnødder
250 g honning
2 dl kogende vand
Fremgangsmåde:
Hasselnødderne tørristes på en pande, til de har fået brunplettede “kinder”. Herefter skal de afkøles og hinderne nulres af. Rul evt nødderne mellem to stykker stof og blæs hinderne væk bagefter. Nødderne kommes i blender og formales fint.
Honningen opvarmes til ca 50 grader og chokoladen kommes i. Når det hele er smeltet, blandes de formalede nødder i. For at få et smørbart resultet efter køleskabsopbevaring tilsættes ca 2 dl kogende vand.
Skal det opbevares længe kommes lidt atamonpulver eller andet konserveringsmiddel i. Kommes varm på glas og brug skruelåg med gummiindlæg. Efter afkøling (og afvaskning) skal låget gerne være “suget” lidt ned.
Brug evt hvid chokolade i stedet for lys chokolade, hvis der ønskes en mere “klar” smag.