Icon_final

Denne “honic water” er vores fortolkning af denne opskrift fra Penyllan Bar & Kitchen i Allinge. Halvdelen af sukkeret erstattes med en mild honning, fx vores honning fra Hørret Skov eller eventuelt en raps-honning. Sammen med bitterheden og friskheden fra kinabarken og citrus , får tonic’en en behagelig sødme og nuance af honning samt en let krydret smag.

Passer perfekt til en god, gerne lidt kraftig gin eller bare som forfriskende drik i sig selv.

De fleste ingredienser kan købes i et almindeligt supermarked. Kinabark er lidt mere sjælden, men findes ofte i helsekostbutikker eller lign. Vi skaffede det gennem vores gode samarbejdspartner Natur-Drogeriet.

Du skal bruge:

3 stilke citrongræs – hakket

1 ½ spsk kinabark – hele stykker, ikke knust

1 liter vand

Skal og saft af 3 økologiske citrusfrugter (vi brugte lime, men du kan selv variere efter smag og behag)

1/4 tsk stødt allehånde

20 g citronsyre

375 g sukker

250 g mild honning

1 håndfuld tørret citronverben

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser bortset fra sukkeret koges i 20 min i en gryde.
Sigt de grove dele igennem en si derefter igennem et klæde eller kaffefiltre (Vi har afprøvet begge dele, og et klæde i form af et hel rent viskestykke gik klart hurtigst med samme resultat)
Varm væsken op igen, blandt den med sukkeret og rør rundt til det er opløst og væsken begynder at blive tykkere. Du har nu tonicsirup.

Vigtigt: Det kan tage lang tid (timer), inden det er løbet igennem klæde/kaffefilter, men det er vigtigt at få tørdelene fjernet. Der skal ikke være rester af kinabark i det endelige resultat. Både æstetisk men også af sundhedsmæssige årsager, da for meget kinin kan give såkaldt kininforgiftning.

Skriv et svar