Bistad.dk

You have no items in your cart.

Menu

  • Om BISTAD
    • Om os
    • Kerneværdier
    • Socialøkonomi
    • Book et foredrag
    • Private
      • Bliv medlem
      • Bliv frivillig
  • Webshop
    • Butik
    • Handelsbetingelser
    • Overenstemmelseserklæringer
  • For virksomheder
  • Kontakt
Skip to content

Menu

  • Om BISTAD
    • Om os
    • Kerneværdier
    • Socialøkonomi
    • Book et foredrag
    • Private
      • Bliv medlem
      • Bliv frivillig
  • Webshop
    • Butik
    • Handelsbetingelser
    • Overenstemmelseserklæringer
  • For virksomheder
  • Kontakt
Skip to content

Accunia Logo – Hvid

Published 27. februar 2023 at 2246 × 818 in For Virksomheder
← Previous
Next →
Both comments and trackbacks are currently closed.

Copyright © 2021 BISTAD

Bostedsforløb, detaljer

Detaljer for Selvstændigt biavlsbeskæftigelses-forløb


Undervisningsforløbet:

  • Oplæg for ansatte:
    • Introduktionsoplæg. Varighed: 2 timer
    • I oplægget vil I høre om: Hvorfor det giver mening at bruge bier på bosteder som aktivitet, Hvad der kræves af personalet, Hvad der kræves af beboere/brugere, Hvad det kræver at etablere en bigård.
  • Undervisning i biavl, teori:
    • Basisundervisning i bier og biavl. 8 undervisningsgange af 2 timers varighed
    • Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med
    • I vil lære alt det, der skal til, for at kunne gå i gang med arbejdet med bierne, samt biernes betydning for natur og fødevareproduktion
    • Der vil være små praktiske øvelser, som forberedelse til bisæsonen
  • Undervisning i biavl, praksis:
    • Praktisk undervisning, der foregår ved bi-tilsynene i bigården. 12 undervisningsgange af ca. 2 timers varighed
    • Alle deltager i bisynene, og der undervises undervejs fra gang til gang.
  • Slyngning af honning:
    • Vi hjælper med at hente tavler i bigården, skrælle og slynge. Varighed af slyngedag: 3-4 timer afhængig af antallet af tavler.
    • Her smages der for første gang på den nye honning
    • Der instrueres i hvordan honningen skal opbevares og behandles indtil det tappes på glas
  • Tapning på glas:
    • Vi hjælper med at tappe honningen på glas. Varighed ca. 3 timer afhængig af mængden af honning.
    • Undervejs fortæller vi om regler og retningslinjer (branchekoder) for salg af honning
  • Varroa behandling:
    • I efteråret og vinteren skal bierne behandles for varroa-mider. Det tager ca. 1 time hver gang: 1 gang i efteråret, 1 gang midt i vinteren.
    • Vi hjælper med at behandle bierne med hhv. myresyre og oxalsyre.

Økonomi:

 

Videopræsentation: BISTAD

Send en bookingforespørgsel